Cobiax vloersystemen

Cobiax® is een vloersysteem met gewichtbesparende bollen. Dit type vloer is in diverse hoogtes leverbaar waardoor het mogelijk is om ieder vloerdikte te realiseren. De gewichtbesparende bollen worden door middel van de Cobiax® korfmodule in de betonschil verankerd en bevinden zich in de zogenaamde 'neutrale' zone van de totale vloerdikte. Door deze uitvoering is het eenvoudig om zowel losse wapening alsmede wapeningsnetten op de bouw aan te brengen. Alle inbouwvoorzieningen en eventueel constructief benodigde beugelwapening kan in overleg fabrieksmatig worden aangebracht.  

Het Cobiax® vloersysteem heeft zijn waarde al bewezen in tal van aansprekende utiliteits- en woningbouwprojecten over de hele wereld. In het buitenland wordt het systeem vooral toegepast als traditionele in- situ bouwmethode: de luchtgevolde bollen worden ter plekke op het vlechtwerk in de bekisting gelegd en afgestort met beton. Voor de Benelux is ook een prefab oplossing beschikbaar waarbij de bollen zijn ingestort in een semi- prefab plaatvloer die in één keer wordt geplaatst en in het werk wordt afgestort. Zo wordt de bouwsnelheid verhoogt en tegelijkertijd de arbeids- en materiaalkosten verlaagt.

Elk project is uniek en vraagt om een eigen specifieke vloerconstructie. Dat is ook de reden waarom wij graag al in de ontwerpfase worden betrokken bij het project. Welke functie heeft het gebouw? Wat zijn de esthetische randvoorwaarden? Met welke logistieke aspecten moeten we tijdens de bouwfase rekening houden? De lichtere Cobiax® vloer biedt ook besparingsmoelijkheden bij andere delen van de vloerconstructie. Een slankere vloer maakt bijvoorbeeld extra verdiepingshoogte of zelfs een extra etage mogelijk. Bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage kunnen betonbalken en balkbodems worden bespaard en hoeft de put minder diep uitgegraven te worden. Bovendien komt het gebruik van Cobiax®ook de esthetische waarde van de parkeergarage ten goede.